A creation of the Exploramer team; recipe taken from the Croque-Poissons recipe booklet, which is the award of the eponymous rally that is offered to family teams as part of their visit to the museum and Aquarium.
Allergens
Peanut-free
Ingredients
3 potatoes
100 g(0.2 lb) peas, canned or frozen
200 g(0.4 lb) turbot fillet
1 garlic clove, chopped
30 ml(2 Tbsp) olive oil
45 ml(3 Tbsp) dill
2 eggs
125 ml(½ cup) cooking cream
50 g(¼ cup) mozzarella-type cheese
5 g(1 Tbsp) flaked almonds
Salt and pepper to taste
Fish stock (optional)
Preparation
Pre-heat oven to 160°C (325°F).
Peel potatoes, cut into pieces and steam.
If frozen, submerge peas in boiling water for 5 minutes and drain. If canned, rinse and drain.
Cook fish fillet in 1 litre of boiling water (possibly adding fish stock for flavour) for 5 minutes, drain, break into pieces (fish should flake easily).
In a large container, gently mix the steamed potatoes, peas, fish, chopped garlic, olive oil, salt, pepper and dill.
Pour this mixture into a baking dish.
Beat the eggs, crème fraîche and cheese together and pour the mixture into the dish with the fish and vegetables.
To finish, sprinkle with flaked almonds and pepper.
Bake for 25 minutes. Add a pinch of salt before serving.
By chef Yannick Ouellet, Gaspésie chef. The recipe was developped for a workshop dedicated to the art of cooking seal and given during Exploramer’s “Seal Hunt” training program.
By chef Yannick Ouellet, Gaspésie chef. The recipe was developped for a workshop dedicated to the art of cooking seal and given during Exploramer’s “Seal Hunt” training program.
By chef Yannick Ouellet, Gaspésie chef. The recipe was developped for a workshop dedicated to the art of cooking seal and given during Exploramer’s “Seal Hunt” training program.
Gérer le consentement
Pour offrir les meilleures expériences, nous utilisons des technologies telles que les cookies pour stocker et/ou accéder aux informations des appareils. Le fait de consentir à ces technologies nous permettra de traiter des données telles que le comportement de navigation ou les ID uniques sur ce site. Le fait de ne pas consentir ou de retirer son consentement peut avoir un effet négatif sur certaines caractéristiques et fonctions.
Fonctionnel
Always active
Le stockage ou l’accès technique est strictement nécessaire dans la finalité d’intérêt légitime de permettre l’utilisation d’un service spécifique explicitement demandé par l’abonné ou l’utilisateur, ou dans le seul but d’effectuer la transmission d’une communication sur un réseau de communications électroniques.
Préférences
Le stockage ou l’accès technique est nécessaire dans la finalité d’intérêt légitime de stocker des préférences qui ne sont pas demandées par l’abonné ou l’utilisateur.
Statistiques
Le stockage ou l’accès technique qui est utilisé exclusivement à des fins statistiques.Le stockage ou l’accès technique qui est utilisé exclusivement dans des finalités statistiques anonymes. En l’absence d’une assignation à comparaître, d’une conformité volontaire de la part de votre fournisseur d’accès à internet ou d’enregistrements supplémentaires provenant d’une tierce partie, les informations stockées ou extraites à cette seule fin ne peuvent généralement pas être utilisées pour vous identifier.
Marketing
Le stockage ou l’accès technique est nécessaire pour créer des profils d’utilisateurs afin d’envoyer des publicités, ou pour suivre l’utilisateur sur un site web ou sur plusieurs sites web ayant des finalités marketing similaires.